Tak to najkrajsie z tohoto roku uz mame za sebou - dovolenku uz zas nas caka len praca praca a praca, ale:

Dovolenka bola fajn aj ked zaciatok (priprava) tomu nenasvedcovala. Nina opat odmietla s nami ist a na dovazok nechcela ist ani do Vazca so SBckou, takze to vyzeralo ze ostane doma sama a najblizsia pomoc by bola v Lubinom otcovi 150 km daleko. Nie dobra predsatava, takez sa vela a tazko diskutovalo, argumentovalo ,,,... Bol som z toho taky nanic, ze som povedal ze na ziadnu dovolenku nejdem. To uz len potom zacal cirkus. No nakoniec sa to nejak urovnalo, ale vsetci zucastneni su z toho dodnes na mraky.

A teraz uz k tomu prijemnemu.

Do Narda 1670 km sme isli my styria a Vincovci styria a bol tam Ilja s Luciou a dvoma detmi. Bolo nas teda 6 dospelych a 6 deti v zhruba rovnakom veku. Kombinacia to bola velmi dobra. Decka si vystacili same a my sme si tiez vystacii sami.

Detom sa to velmi pacilo lebo tvorili velku svorku a ci uz pri kupani alebo v case siest boli pre nas naozaj skoro neviditelne (niekedy az moc ked Luba hladala Peta v mori) to sme si velmi oddychli.

Varili sme si sami ale v tom nebol problem lebo na obed sa varili hlavne nenarocne cestoviny na vsakovaky sposob a vecer sme bud isli jest von alebo sme si sami na grile grilovali – prisli sme na to ze Piza nie je juhotalianskou specialitou - ani ju tam v restauraciach nezacnu robit skorej ako o 21,30 (lebo inak by sa v kuchyni uvarili vsetci kuchari) a navyse je to v tom teple fat tazke jedlo. Takze sme viac experimentovali z morskymi priserami co nebolo vzdy pre nas neskusenych take jednoduche (ble ble ble)

Pitny rezim sme dodrziavali vzorne deti pili vodu stale no a my s Vincom sme rano zacali s Prosecom pokracovali sme cez den litrami velmi nedobreho piva a vecer sme sa dorazili kazdy den tak siestyimi flaskami velmi dobreho hlavne cerveneho vina. Asi to nie je najlepsia kombinacia, na leto by sa patrilo viac pit biele vino, ale nam miestne biele nechutilo a cervene je tam fantasticke.

Teplota bola tohoto roku strasidelna, ale to mate asi aj vy - pocasie sa globalizuje a ten Bubu nechce podpisat Kjotsky dohovor, no nic. Namerali sme aj 51 stupnou Celzia. Rano sme sa budili do 32 cez obed to bolo nad styridsiatky a vecer zas salalo mesto takze o pol noci bolo nezridka aj 37 stupnou. Vietor moc nefukal tak co sme mali robit len pit a pit.

Zrzlina bola ako vzdy v Taliasku uzasna chutna taku nenajdes nikde.

Cesta - boli sme prvy krat s tymto autom na takej dalekej ceste a myslim ze sa potvrdila spravnost kupy auto islo rychlo a malo malu spotrebu. Cesta je cez dialnicu od nas az do Narda takze sme tych 1670 km spravili za 15 az 16 hodin so spotrebou 5,3 litra na 100 km. Striedali sme sa z Lubou takze to bolo fajn isli sme hlavne v noci (o piatej vecer sme vyrazili a o 8, smej rano sme boli na mieste ) takze deti celu noc prespali.

Teraz sma ja a Luba doma liecime dospavame deti hned v nedelu isli do Vazca.

By David, July 31, 2007

Comments:

Posted by: Vlado on Aug. 2, 2007, 6:04 p.m.

Comment: Pekná dovolenka, talianske more tu nemôžem okoštovať, ale sa ukázalo, že ta dobra zmrzlina na ktorú občas zájdeme je talianska :-)

Sorry, comments are closed for this item.