Samotný príchod Martina na bielom koni neznamená nič, je to len poeticky vyjadrený príchod prvého snehu, ktorý do strednej Európy zvykne prísť začiatkom novembra. Pranostika sa triafa tak +/- 10 dní, len v mimoriadnych prípadoch to platí aj pre Bratislavu, kde sa (ne)presnost pranostiky o príchode bieleho koňa zrejme stala základom pre prvé harmonogramy mestskej dopravy.

Dnes som sa dočítal v pranostike, že ak prvý sneh padá na blato tak celá zima bude ublatená, ak na zamrznutú zem tak bude dobrý rok.

Bohužial to včera padalo do blata...

By Dušan, November 11, 2007

Click an image to begin:

Comments:

Posted by: Marta on Nov. 11, 2007, 9:22 p.m.

Comment: Hm, takže tak. Tradícia /hoci ja si na ňu uz nespomínam, skôr to je porekadlo/ sa tohto roku dodržala. Ale aj my sme mali niečo, a sice -1 stupeň Celzia. Nuz ale to bolo ráno. Deň je slnečný a tak sa v slnku vynímajú listy na jednom prekrásnom strome, ktorý vidím z našej terasy. Čo sa ale Vášho Martina týka, asi sa nedá lyžovať či sánkovať, čo je iste škoda.

Posted by: Andrej on Nov. 12, 2007, 9 a.m.

Comment: Hej, Martin. Ani som si to včera neuvedomil. Ospravedlňujem sa všetkým Martinom. Ale hlavne Martinovi Breznickému, ktorému zvyknem zavinšovať. A aby som nezabudol, aj Martin Kellenberger si zaslúži pozornosť... A Martin Kukučín aj keď ho Matejom sprvu zvali, a Martin, ktorý sa vedľa Vrútok vidie, a Martin... Ešte stojí Dóm sv. Martina. Ale aj inak bolo včera zaujímavo. Bol som aj s mojou žienkou Božienkou na jazze...

Sorry, comments are closed for this item.