Ako sme strávili Veľkú noc

By Vlado

April 17, 2006
obrazok1 Toto sme stretli pri naších raňajších potulkách

Prvé znamenie blížiacej sa Veľkej noci, bola informácia od nášho šéf doručovateľa, že na Veľkú noc sú dva mimoriadne rozvozy, a to v piatok a pondelok. Možno to obyvateľstvo poteší mať novinky zadarmo, útechou pre nás malo byť, že rozvoz je normálne platený ale tie mimoriadne noviny nebudeme účtovať odberateľom.
Informácia ako taká vcelku neškodná a môže byť aj zábavná, keď ale k tomu pridám, že v sobotu máme normálny rozvoz, v nedeľu tiež tak to vychádza na 4 dni roboty za sebou, čiže celé sviatky. Hovorím si aspoň ušetríme, aj keď som mal také menšie obavy o stav môjho kĺbostroja.

obrazok2 Ako sa ukazuje, vajíčka sú inšpirujúce

Píšem to v pondelok ráno a môžem povedať áno, zvládli sme to. Kĺby stuhli ako sa patrí, ledva som si ráno ponožky dal. Takže základný harmonogram bol isť spať medzi 21:00 - 01:00 a vstávať ráno o 4:00. Piatok prebehol hravo v rekordnom čase, sme borci, sobota prebehla tiež, však sme borci a tiež vo veľmi dobrom čase. Nedeľu sme brali ako vyvrcholenie, lebo okrem počtu novín sa ešte museli dokompletovať o reklamu, tá je vo forme novín tiež, akurát skoro dvakrát tak ťažká. Takže uchytíš normálne 76 stránkové noviny, do ktorých vložíš 120 stránkové noviny, ktoré sú ešte doplnené o nepočítateľné množstvo odpadu, čo sa nazýva reklama, vznikne z toho taký 2-2,5 kg macík veľmi vhodný na rannú rozcvičku, hod ľahkou guľou, ktorá je v tvare novín. Inak tieto novinky sa doručujú tak , že sa preložia a dá sa na ne gumička, to sa týka všetkých vydaní . Keď sme sa v piatok ráno vrátili , niečo po 7 tak som si okolo 9 išiel ešte ľahnúť a dal som si také 3 hodinky, potom už piatok prebiehal normálne, s minimom pracovnej činnosti, okrem doplnenia, dopečenia a dorobenia iného potrebného materiálu.

obrazok3 A to je len taký symbolický pozdrav sviatkom

Sobota, po dospatí asi do 1:00 poobede pripomínala úplne normálnu Veľkú noc, čiže relax. Nedeľa úplná paráda, najhoršie je za nami, ani spať netreba, ale nakoniec som si predsa na hodinku ľahol. Zobudím sa spuchnutý zase po 1:00 a reku či nejdeme pozrieť Veľkonočný pochod ( možno ani ja som to nenavrhol, ale je to podstatné?), nuž išli sme. Podarilo sa nám relatívne blízko zaparkovať, trochu sme sa prešli a zistili sme, že čelo nám už utieklo. No nemusíme mať všetko, ale aj tak sme videli dosť, pokiaľ poradie sa nezmenilo tak my sme minulý rok odišli asi v tom mieste, kde sme toho roku prišli a tak sme si mohli to pozrieť celé, aj keď tohto roku tam podľa mňa bolo viac ľudí v sprievode, ako minulý rok. Večer sme sa veľkonočne napráskali, keďže až vtedy sme sa dostali k vareniu. No čo už, kukli sme dva diely X-files a idem spať, ale skôr ako musím ísť musím sa ísť napariť, nejako ma omínali dutiny. Nuž čo žiadny problém, naparím sa zabalím a pomaly som sa začal prepadávať a už som možno aj bol tam, keď ma preberie akýsi krik. Zhrmím dole, dobre napaprčený, ktože nám to robí zle.

obrazok4 Ukážka zo sprievodu kde sa predvádzali hlavne silne ženštiny

Nárazím na Jakuba ako stojí skoro po členky vo vode, už aj spolu so mnou a ukazuje na oblak pary a kvapkajúcu vodu z plafóna. Rozhodne nám vtedy nezačala Veľká noc, ale začala veľká kúpačka. Po pár minútach sme prišli na to, že je deravé koleno na výtlačnom potrubí vodného kotla a tade strieka horúca voda. Keď som to videl na začiatku tak ten pramienčok bol drobný, ale ja si hovorím chytím, dierku umravním.
Nuž áno plán by bol dobrý, len chytaj horúcu vodu, ono to potrubie to malo tiež rado hneď pookrialo a začalo striekať mocnejšie. On mocnejšie ja mocnejšie, znovu chytím rukou, za chviľu zase pustím a ono to strieka celkom slušne, to už prestala zábava, ja som sa zobudil a zavrel som prítok studenej vody do kotla. No myslel som si, že som zavrel. Hovorím stále strieka, tak odpustíme tlak do umývadla, pomohlo, striekal menej ale nehodlal prestať, medzitým ako som ja akcioval, Jakub sa snažil aspoň časť nádielky zachytiť do lavóra, čo sa mu aj podarilo, Smola bola, že sa to ale nedalo odniesť ani na použitie ani do umývadla, aspoň nie celé.
Pomaly som pochopil , že musím zavrieť hlavný prítok vody, čo nádielku zrušilo, ufff.
Keďže bolo treba vodu vyzametať von a pozbierať, tak som radšej išiel spať, nakoniec mal som o 4:00 vstávať do práce.

obrazok5 A tu máme známeho draka, najmä z čínských lokalít, zrejme pri návšteve Toronta

Pozoruhodné bolo, že pokiaľ som spal, Jakub všetko povybavoval, zahrnul ma novými informáciami, čo sme hneď aj využili. Zapojili sme hadicu a vypustili kotol na backyard. Potom som výtok na spodku kotla stále nechal otvorený a druhú stranu hadice som stčil do výlevky čo umožnilo pusiť aspoň studenú vodu do systému, čo malo aspoň dva praktické dopady, fungoval splachovač a bola voda na potravinárske účely. Bohužiaľ umývať sa v tom nedalo, jednak mydlo nemydlilo a ešte k tomu prsty po polminúte znecitliveli, čiže pokračovať nemalo zmysel. Proste studená voda je skutočne studená.
No ale aj to potešilo.
Ráno som sa rozhodol, keďže servis mal doraziť medzi 10:00 až 14:00 , že prvú vartu beriem ja a sadol som si dole k počítaču. O 10:13 zabzučal bzučiak, čo ma dosť vydesilo, keďže som v kresle zaspal.
Vybehnem hore a hľa bol to on SERVIS.



← newer | older →

Comments

Posted by: Andrej on April 17, 2006, 10:43 p.m.

Comment: Veľká noc ako sa patrí. U vás sa len "oblievalo". U nás (sa) aj šibalo :) Som len jedol a jedol, až by som povedal, že som žral, a pribral som min. 2kg :(

Posted by: Vlado on April 17, 2006, 11:01 p.m.

Comment: Ja som si myslel, že zvýšena pracovná pohybová aktivita prispieva k znižovaniu váhy. Chcel som sa o tom včera večer presvedčiť, postavením sa na váhu a skoro okamžite som išiell z 0 na 130. Pred pár týždňami som neurobil ani 120 Záver sa tlačí sám, pracovná pohybová aktivita zvýšuje výkon. A preto NA ZDRAVIE!!!

Posted by: anna on April 24, 2006, 9:27 a.m.

Comment: Tak vidim, ze dodrziavas slovanske zvyky aj v Kanade. A to som Marte ani nezelala vela vody, ako sa zvykne tu na slovenskych roliach naroda dedicnych

Posted by: Vlado on April 25, 2006, 12:56 a.m.

Comment: Nuž dodržiavam, aj keď občas s problémami, hlavne keď ide o mäkke alebo tvrdé i/y. Ale čo sa týka vody tej bolo ako šafranu, pustila sa až pred obedom , teda keď idišiel SERVIS, ale stihli sme to . Ďakujem za ocenenie.

Sorry, comments are closed for this item.

Thanks for reading.

"Kde je príliš veľa policajtov, tam nemôže byť sloboda. Kde je príliš veľa vojakov, tam nemôže byť mier. Kde je príliš veľa právnikov, tam nemôže byť spravodlivosť." Lin Yutang

"Kde je príliš veľa policajtov, tam nemôže byť sloboda. Kde je príliš veľa vojakov, tam nemôže byť mier. Kde je príliš veľa právnikov, tam nemôže byť spravodlivosť." Lin Yutang


What is Free Software?

Free Software, Free Society

Features Archives

Recent Blogs

Recent Videos

Recent Photos Gallery

Most Viewed Features

Links

  • Lauren A. Colby
  • Not f'd — you won't find me on Facebook
  • ANTI-STATE•ANTI-WAR•PRO-MARKET
  • Môj veréjny mediagoblin
  • Kniha vitazstvo nad rakovinou
  • English to Slovak Slovak to English (certified)
  • Video vitazstvo nad rakovinou
  • gentoo.org
  • Made with Django.
  • Go To Project Gutenberg
  • Stanislaw Lem
  • Slashdot
  • [FSF Associate Member]
  • Weather
  • http://www.iherb.com
  • Mastodon