Džungla

By Marta

July 12, 2006

S príchodom leta sa veľa vecí okolo nás zmenilo. Najprijemnejšou zmenou je bujný rast zelene, hlavne kvetov. U nás vždy začiatkom júla začne kvitnúť naša ľaliová džungla. Skromne sa pod ľaliami krčia sirôtky. O tých však vedia iba domáci. Našu ľaliovú džungľu obdivujú ľudia zo širokého okolia. Mnohí zmenia v čase jej kvetu aj svoju trasu na električku, či autobus, len aby sa v nej pokochali. Možno sa zapáči aj vám.
Ľalie narastú zjavne všade, astrám sa tu nedarí
Pohľad na ľalie z vchodových dverí
Vchod do domu
Na chodníku sme chudobnejšie, nikto nás tu neokopal
Hm, tu nás ostrihali, nedalo sa prejsť do domu
Rozmnožili sme sa aj na chodník, škoda, že ďalej ísť nemožno, je tam betón
Pohľad na nás z ulice. Nečudo, že sa tu každý chodec pristaví
No nie sme krásne?
To zelené pri ľaliách nie je burina, ale nová, tentokrát astrová džungľa
Je Deň Kanady



← newer | older →

Comments

Posted by: Andrej on July 13, 2006, 2:35 a.m.

Comment: Je to naozaj nádhera. A u nás vraj všetko ide vädnúť. Vraj image naše utrpelo. Ako to vidia oči v Canade? Je to také zlé so Slovenskom, ako tvrdia porazení? Andrej

Posted by: Jakub on July 13, 2006, 4:21 a.m.

Comment: Vacsina ludi v kanade ani nevie kde slovensko je. Sem tam sa spomenie slovensko v suvislosti s nejakym hokejistom. Rozhodne by som sa netrapil dristami z medii. Ked zelen vadne treba ju poliat :-).

Posted by: Valika on July 13, 2006, 6:34 a.m.

Comment: Labathovci, obdivujem a zavidim vam vasu dzunglu. Ja sa o nieco take pokusam na balkone s petunkami a begonkami, su krasne ale tym vasim laliam sa nevyrovanaju. Mimochodom lalie su mojim oblubenym kvetom, okrem bielych lalii, ktore az prilis agresivne vonaju.

Posted by: Vlado on July 13, 2006, 3:17 p.m.

Comment: Problémy ma každá krajina. Niektoré len reálne, niektoré aj vymyslené, dôležitý je pomer čoho je viac, ale život beží ďalej na nikoho nepočká a na nikoho neberie ohľad. Čo vedne rýchlo, ba priam najrýchlejšie je svetská sláva, a nepochybujem že image niektorých politikov vedne rýchlo, ba priam ešte rýchlejšie. :-) Nie som si istý či zalievanie pomôže, najprv musí prísť silný vietor, ktorý zhnité a polámané listy a konáre odveje, aby živiny dostali len tí, čo môžu rásť.

Posted by: Marta on July 13, 2006, 9:41 p.m.

Comment: Andrej, ja pravidelne čítam všetky noviny, musím však konštatovať /možno so smútkom/, že o Slovensku som naozaj čítala len v súvislosti s hokejistami /ked bol Marian Hosa v Otawe a Marcel v Montreale/, niečo o Švehlovi a potom raz velký rozhovor s Hantuchovou, teraz o Chárovi. Okrem toho sa Slovensko spomenulo trikrát, raz v súvislosti s akousi samovraždou podnikateľa z Malaciek, ktorý vraj nemal na dane, potom pri zvoleni Ivana Gašparoviča za prezidenta /to bola aj jeho fotgrafia/ a pri zabití horolezcov z Čiech v Tatrách lavínou. Trochu málo na štyri roky, nie? Takže myslieť si, že Slovensko je pupok sveta a každý sa pozerá na výsledky volieb je prinajmenšom smiešne.

Posted by: dušan on July 14, 2006, 11 a.m.

Comment: Naozaj parádna hriadka ! Páči sa mi, že tie lalie pestujete tak rozšafne, že ste ich nasadili radšej viac, ako menej. Alebo sa nasiali samé ? Priznám sa, že ani neviem, či to vyrastie z nejakej cibulky, alebo semienka, alebo odnožujú ako jahody... My sme v marci vyhodili z balkónových kochlíkov na kosť uschnuté a zmrznuté chryzantémy a dali sme tam jarnú zmes, ktorá sa drží doteraz. Mená kvetov neviem ale môžem popísať: skraja drobné malé žlté kvietky, také slniečka, vedľa niečo podobné v bledomodrom, smerom do stredu žlté, oranžové a škoricové garafie a v strede niečo väčšie, jasno červené, trochu pripomínajúce begónie. V menej dostupných častiach na okraji zostali aj skalné ruže, jediné ktoré prežili tú tuhú zimu. Pri pohľade z chodníka je naša hriadka, v porovnaní s duchnami padavých muškátov, ktoré majú niektorí susedia, skoro neviditeľná. Ale pri pohľade z našej kuchyne na balkón je pekná, pestrá a robí nám doma radosť. Čo sa týka politickej role národa dedičnej, tak na tej sme si voľbami nedopestovali nič, čo by stálo za reč a na tom úhore sa uchytil nálet agresívnej byliny - bolšev(n)íka obrovského, dokonca v troch navzájom sa neznášajúcich mutáciách. mnohí sa domnievame, že spolu nevydržia ani pol roka. A iní si myslia, že sú schopní prežiť celé 4 ročné vegetačné obdobie. Uvidíme.

Sorry, comments are closed for this item.

Thanks for reading.

Нравственные устои наших руководителей образованием и культурой восхищают своим полным отсутствием @nourlnews @Dasssha2010

Нравственные устои наших руководителей образованием и культурой восхищают своим полным отсутствием @nourlnews @Dasssha2010


Free BIOS Campaign

Free BIOS Campaign

Features Archives

Recent Blogs

Recent Videos

Recent Photos Gallery

Most Viewed Features

Links

  • Lauren A. Colby
  • Not f'd — you won't find me on Facebook
  • ANTI-STATE•ANTI-WAR•PRO-MARKET
  • Môj veréjny mediagoblin
  • Kniha vitazstvo nad rakovinou
  • English to Slovak Slovak to English (certified)
  • Video vitazstvo nad rakovinou
  • gentoo.org
  • Made with Django.
  • Go To Project Gutenberg
  • Stanislaw Lem
  • Slashdot
  • [FSF Associate Member]
  • Weather
  • http://www.iherb.com
  • Mastodon