Ako je to vlastne s počítačmi? Pokračovanie

By Vlado

January 2, 2012

I like! Klik a už je unlike, klik a už je I like!

Užasný kamarád Facebook, aj ho mám rád aj ho nemôžem vystáť. Klik a už zdieľam klik a ..... Nuž povedať svoj názor tým, že na niečo kliknem sa mi nezdá až také škodné. Ak ale mi niekto ponúka toto ako alternatívu volieb, tak mi vypadávajú aj tie zuby čo nie su umelé.
Ako hovorí jeden zo súčasných autorov, čestné voľby neexistujú. Môžu byť čestné voľby cez počítač, internet? Čo sú to vlastne čestné voľby? Čo sú vlastne voľby? Kedy vlastne voľby začínajú a kedy končia? Začínajú voľby vhodením lístka do urny alebo tým voľby končia? Nuž počujem ako veľa ľudí ak sa dostalo sem si povie , "Ty si jednodnuchý človek" tak mi slušne hovoril jeden úsipák Možno majú pravdu, kto vie.

Každopádne ak raz budú voľby prostredníctvom výpočtovej techniky, tak to už nebudú voľby.

A čo sa mi nepáči? Ale mne sa páči všetko akurát neverím, že niekto raz nedostane chuť si výsledky upraviť.

Nikde to nie je také jednoduché ako na počítači. Iste dajú sa vybudovať úžasné ochranné systémy, ktoré sa budú tak dlho zdokonaľovať až nebude už ani jeden človek schopný do toho systému vstúpiť.

Čiže nikto ani nebude schopný skontrolovať, či nedošlo ku chybe, alebo či umelá inteligencia si už nezačala vybavovať účty s humanoidmi. Človek to znie hrdo, povedal skoro zabudnutý autor.

Okrem tejto záležitosti ostáva tajná voľba minulosťou, lebo pochopiteľne sa musí aj kontrolovať či niekto nevolil dvakrát a tým pádom sa len tak mimochodom zaznačí aj ako volil, a ....... Nuž trochu sa dostávam z cesty čo sa týka počítačov, ale skutočne technika volieb, nie je podstatný prvok, či už demokracie alebo hocijakého politického sytému, ktorý chce zistiť názor väčšiny aby ho následne rešpektoval, ovšem ak je systém morálny. Ale to nie je najpodstanejšie.

Hlavne ide o to čo vlastne robia tí čo boli zvolení. A ak nerobia to, čo sľúbili, tak musí byť možnosť ako im mandát zobrať, ako ich dosť rýchlo a úspešne nahradiť. Treba aj o tom rozmýšľať ako to urobiť.

Čo ešte treba, alebo úplne ako prvé čo treba? Treba vrátiť morálku do ľudských činov a rozmýšľania. Rád by som pripomenul citát môjho svokra (R.I.P), ktorý často citovával Bismarcka: "Môžeme mať zlé zákony ale dobrých úradníkov a pôjde to, ale môžeme mať dobré zákony a zlých úradníkov a nepôjde to".

V konečnom dôsledku o všetkom rozhoduje človek, často bez ohľadu na zákon, akurát jedni prednostne konajú v prospech svôjho blížneho a druhí len v svôj osobný prospech a na úkor svôjho blížneho.

A kde ste podľa tohoto delenia vy? Tým ako sa rozhodnete na ktorú strany "barikády" sa dáte, rozhodujete o budúcnosti ako svojej tak aj všetkých ostatných, či už sú alebo nie sú vaši priatelia. Skúste si preto aj vy vybrať, čo chcete a ktorý typ je pre vás príťažlivý alebo sympatickejší. Verím, že tých čo dajú hlas morálke a ľudskosti bude väčšina, ale si aj myslím, že každý hlas je dôležitý. Netreba utekať na námestie, netreba robiť hluk, treba si vo vnútri povedať čo chcem a kde chcem patriť. Samozrejme, kto chce a má potrebu to povedať aj nahlas, je vítaný. Nech je to tak alebo onak, mlčanie v tejto chvíli, može znamenať prepásť poslednú šancu si povedať pravdu samému sebe o sebe samom. Čas je skutočne skoro vyčerpaný, iste možno len môj, ale horšie by bolo keby to bol čas nás všetkých. Ale počítače mám aj tak rád, oni si nezaslúžia byť modlou , ktorej sa treba klaňať a ani neboli stvorené na to aby vyriešili to. čo musíme si vyriešiť my sami. Ale môžu byť našimi výbornými pomocníkmi S bojovým pokrikom "Vzhuru do bezvědomí" idem si dať pohár čistej vody Smile-tpvgames.gif Je ešte čas niečo zmeniť? Je. Vpred



← newer | older →

Comments:

Posted by: Božena on Jan. 3, 2012, 12:12 p.m.

Comment: Už onedlho budú zasa voľby. Voliči zvolili a zvolení sa rozhodli sa zrušiť a zasa sa chcú zvoliť. Potrebujú veľa peňazí, aby boli zvolení, tak ako oni chcú a my šašovia ich pôjdeme zasa voliť a oni sa zasa spolčia a kto im nebude vyhovovať pôjde z kola von. Volič je morálny, lebo ide voliť, ale morálka zvolených už dávno neexistuje. Nikto z nich sa nespýta, "môžme si vy obyčajný voliči robiť čo chceme a ako chceme? Bohužial, politika je business v službách ľudu, ale len vyvolení majú právo sa obchodu zúčastniť.

Posted by: Jožko on Jan. 12, 2012, 9:07 a.m.

Comment: S PC je to ako s mladou ženou. Čím väčšia ochrana, tým väčšia možnosť zavírenia od mladšieho suseda...

Sorry, comments are closed for this item.

Thanks for reading.

".. hledáme rozdílne, na místo sjednocení.." - Daniel Landa

".. hledáme rozdílne, na místo sjednocení.." - Daniel Landa


Powered by GNU, retro-style

Powered by GNU

Weblog Archives

Recent Features

Recent Videos

Recent Photos Gallery

Most Viewed Blog

Links

  • Lauren A. Colby
  • Not f'd — you won't find me on Facebook
  • ANTI-STATE•ANTI-WAR•PRO-MARKET
  • Môj veréjny mediagoblin
  • Kniha vitazstvo nad rakovinou
  • English to Slovak Slovak to English (certified)
  • Video vitazstvo nad rakovinou
  • gentoo.org
  • Made with Django.
  • Go To Project Gutenberg
  • Stanislaw Lem
  • Slashdot
  • [FSF Associate Member]
  • Weather
  • http://www.iherb.com
  • Mastodon